係真唔係呀? 黃安停止更新微博:心碎了、累了

Tue Jan 19 2016 17:24:03 GMT+0800

▲黃安啱啱post呢個「不再更博」嘅發文,點知迅間連留言都唔見埋,即係點?

撰文:Take it e時

人生就係咁,未必個個明白你嘅苦心,可能黃安都係咁諗(好似係)。近日瘋狂檢舉其他藝人係台獨份子嘅佢,今日話停止更新微博,仲話,「我盡力了,也心碎了、累了,即日起我將停止更博。」喂,係咪今後先?

▲黃安舉報子瑜支持台獨,唔止台灣網民聲討佢,大陸都有網民睇唔過眼,群情洶湧到佢要發聲明,今次真係捉蟲喇!

黃安因舉報TWICE周子瑜台獨,變成網民公敵,尋日佢不得不發出題為「致台灣同胞聲明」,否認因為子瑜揮舞中華民國國旗而舉報佢從事台獨活動,又話自己冇講過「揮舞中華民國國旗即是台獨」嘅言論,咁究竟為乜舉報子瑜?「周子瑜事件水很深,跟許多事情有關,就是跟國旗無關。」

▲黃安當日微博嘅留言:「一位叫周子瑜的台灣女孩,去年她在韓國電視上揮台灣『國旗』,我就曾發微博舉報過她。」但而家發聲明話冇講過 「揮舞中華民國國旗即是台獨」。

▲黃安舉報子瑜揮舞中華民國國旗,但網民迅速搵到佢揮舞中華民國國旗嘅舊相。

發出聲明後,再睇黃安微博,有好多留言都離奇消失,包括有關子瑜嘅留言,未知係被刪除定黃安自己刪除,但留言提到「我非聖人不免犯錯,沒想到引來祖國同胞這麼多的謾罵攻擊」。唉,本來諗住點都有中國網民支持,最後連呢個「不再更博」留言都消失埋,好明顯,留言係「被消失」啦。當初差啲搞到子瑜被封殺,而家自己俾人封殺,真係得不償失。


#黃安#心碎#微博#刪除#周子瑜#即時#TakeItE時

相關文章
周子瑜揮台灣旗被聲討 認錯後有台媒出一億買斷合約
憶亡母喊足半小時 劉松仁:思念…捨不得!
帳戶停權上微博求助 汪明荃被寸:愛國唔好用Facebook
首度出帖回應陳子聰轉院 何超儀:病情已好轉
人生角色 王珞丹

推介文章
【挑辣星極辣挑戰賽】到底辣王辣后誰屬?
【挑辣星極辣挑戰賽】星級參賽者鬥食辣Laksa辣魚蛋
宣萱 有要求的人
豪宅同居年半 譚凱琪有米男友求婚成功
當張繼聰係菩薩 Bob:抵佢溝到謝安琪
唐詩詠狠斬2年情 踢洪永城7宗罪
專屬情人 林文龍
撬林耀聲牆腳 方力申暗溝張沛樂
科技融入生活 體驗空間美學
同時溝兩港男 陳展鵬新女友雜食
楊明 把握時機
1O1O呈獻:星星美食旅客 -東京中華料理之最高
按此閱讀臉書精彩內容

熱爆e+up


載入中…
x