專欄︱假如我係洪永城(林蕾)

Mon May 22 2017 07:34:31 GMT+0800 (中國標準時間)

▲《不懂撒嬌的女人》熱播,加上分手消息,戲外戲外都是「絕世好女友」的女主角唐詩詠,成為全城焦點。

假如我係洪永城,最近一定超開心。《不懂撒嬌的女人》熱播,我那個「絕世好女友」唐詩詠成為全城焦點,網民不時share那些年好時光,認真威威豬。

衰鬼吖,十七年前佢仲係十九歲卜卜脆,拍《青春@Y2K》時又真係幾可愛噃!老老實實,佢依家都仲係一樣咁清純,我敢肯定,佢個樣絕對無添加。網民仲摷番佢以前啲訪問,話說阿伯母剛過身時,佢獨力揹起成頭家,係家中唯一經濟支柱,日捱夜捱,辛苦到呢,睇到我都有洋葱……

假如我係洪永城,我會幾羨慕唐詩詠。觀眾緣呢家嘢,真係可遇不可求。大家見佢喺劇入面被「賤Han」玩弄感情,個個戥佢可憐,甚至聯想到是否戲如人生感同身受?直至王浩信拎住結他向佢唱《陪着你走》,感動到吖!個個又戥佢高興。

我明嘅,詩詠BB由花瓶默默做到一線,努力有目共睹,抵佢有咁多fans。最難得係從冇見佢黐高層或姣監製,亦冇見佢忽然富貴,然後跟住個富豪行行企企食飯兩味,或出下埠咁。大家見到嘅,係個傻妹戇居居地守候在之前嗰位「散打王」身邊九年,叫極唔走。

佢一直都咁乖,想喺佢身上「找錯處」係非常困難嘅事。話我爛gag都要講,詩詠BB嘅殺傷力,正正就係沒有殺傷力,因此一直深得觀眾愛護。

假如我係洪永城,同女仔影張相都出事,成日俾人話花弗,成個「負皮王」咁,真係失禮晒!

假如我係洪永城,我會即刻苦練《陪着你走》,再買戒指向唐詩詠求婚。一個咁好嘅女仔,若然唔珍惜,就係天下第一大白癡。我知,我擁有那雙似曾相識嘅微絲細眼,個look又係吊兒郎當,但我會證明俾大家睇,唐詩詠呢個人只係純,唔係蠢,佢今次真係冇揀錯……

可惜我唔係洪永城。


#洪永城#唐詩詠#不懂撒嬌#林蕾#E週刊#e+娛樂#娛樂#專欄

相關文章
麥美恩獻濕吻 阿Bob:我唔想㗎老婆
入境北韓險被拘留 洪永城:諗返起覺得自己好幸運
唐詩詠狠斬2年情 踢洪永城7宗罪
唐詩詠洪永城分手 馬國明又有機
向經典致敬? 洪永城傅嘉莉坐住氣球「升天」

推介文章
最叻星二代 倫子譚曉風攬女示眾
活在當下 曹永廉
買靜安區5千萬豪宅 城城跟妻女移居上海
西關大少李家鼎 教你中式餐桌禮儀
5億買《壹週刊》玄機 黃浩寄語《壹》員工:不畏強權撐到底
尹光 三少爺的歌
做機防翻脹 苟芸慧明年嫁陸漢洋
【新加坡米芝蓮:一碟油雞 走出世界】
一人食 鹹蛋蒸肉餅
冒險時刻 C AllStar
星星美食旅客特別番外篇:東京遇上意大利(1)
我們的時光 Twins
按此閱讀臉書精彩內容

熱爆e+up


載入中…
x