懷孕5個月 42歲楊采妮:小生命在肚裏好神奇

Tue Jan 03 2017 12:01:23 GMT+0800 (中國標準時間)

撰文︰Take it e時

踏入2017年,你有冇一個好開始,我就唔知喇,但對楊采妮(Charlie)就肯定係一個美好開始,其經理人向傳媒證實,42歲嘅Charlie已經懷孕5個月!但由於Charlie屬於高齡產婦,所以特別緊張,就算懷孕滿3個月都唔敢對外報喜,直至醫生指胎兒穩定,兩人先敢分享喜悅。至於BB係男係女?經理人則表示先保留,吊下大家癮。

接到大家的祝福很開心,感覺真的是很奇妙的體驗,小生命在肚子裏好神奇,幸福。很感謝也很幸運身邊好友已經生了,所以能得到許多support,跟我分享了她們的寶貴經驗。謝謝大家的祝福

▲好姊妹結婚兼生仔,當然影響埋Charlie。

42歲嘅Charlie喺3年前同商人邱韶智結婚,結束16年嘅愛情長情。上兩個月係佢哋嘅周年紀念,當時Charlie都有喺微博上載「閃照」,不過當時未有人察覺Charlie懷孕。直至除夕夜,Charlie搵埋好姊妹梁詠琪同李心潔飛去新加坡跨年,合照當然唔少得,當時Charlie刻意用咕臣遮肚,身形睇落亦有啲圓潤,疑似有餡。

▲第日Charlie唔只放狗狗相,BB相應該都好多。

其實Charlie曾經講過唔考慮做媽媽,唔知係咪好姊妹相繼由人妻變人母,不時分享「湊仔經」令Charlie轉口風,調理好身子兼做好做媽媽嘅準備,如今成功懷孕,絕對係得償所願!

▲好姊妹當中未榮升「媽媽」,只剩許茹芸一人。

好姊妹許茹芸表示:

當然超替她(楊采妮)開心,我再度榮升契媽也是肯定必然的!知道的那一刻起就是充滿了興奮,又添加了小小黃花的新成員了!

圖片來源:楊采妮微博

#楊采妮#懷孕#5個月#bb#e分鐘

相關文章
年過40歲依然靚爆 郭藹明周慧敏旗鼓相當
四年抱三未婚懷孕 2016娛圈星級爸爸媽媽
金馬影帝影后爆冷 舒淇被爆疑懷孕
娛圈連環報喜 35歲葉翠翠親認懷孕4個月
藝人大肚寫真集 陳琪:我老公唔肯一齊影

推介文章
西關大少李家鼎 教你中式餐桌禮儀
5億買《壹週刊》玄機 黃浩寄語《壹》員工:不畏強權撐到底
尹光 三少爺的歌
做機防翻脹 苟芸慧明年嫁陸漢洋
【新加坡米芝蓮:一碟油雞 走出世界】
一人食 鹹蛋蒸肉餅
冒險時刻 C AllStar
星星美食旅客特別番外篇:東京遇上意大利(1)
我們的時光 Twins
狠飛太極Ricky 戴夢夢澳門攬佬
舌戰7女星談情說性 黃浩被阿嬌KO
一個人  湯寶如
按此閱讀臉書精彩內容

熱爆e+up


載入中…
x