控訴李偲嫣色誘騙財 苦主:俾錢多就有cyber kiss

Wed Oct 12 2016 11:50:00 GMT+0800 (中國標準時間)

撰文︰Take it e時

李偲嫣嘅外貌一向係唔少人嘅討論焦點,無論係自拍撐Lancôme、宣傳照P圖,到近年出寫真集,每次都引起廣泛嘅迴響。而尋日有苦主開記招,控訴李偲嫣以色誘騙財,就再度印證「你的樣子如何,你的日子也必如何」呢句名言係真嘅。

▲李偲嫣可以騙取咁多人嘅金錢,唔通係憑住佢外貌嘅吸引力?(吳倬安攝)

苦主除咗指:「佢(李偲嫣)日日都走嚟氹我,話好孤獨呀,想搵個情人呀」,指李偲嫣「捉咗我個愛國心」「有少少色誘」,又向傳媒展示咗張聲稱係李偲嫣傳俾佢嘅嘟嘴相。苦主亦強調兩人「完全冇性關係,手都冇拖過,嘴都冇錫過」,並譏諷李偲嫣「俾得錢多,就有cyber kiss」,怒斥佢「唔係少女,係殘花敗柳」。

苦主史先生控訴被騙財:「我本來識咗個女朋友,但佢氹得我太犀利,我俾佢感動咗,我連女朋友都放棄咗……佢要我按樓,仲講埋俾我聽係邊間銀行㖭……我有證據facebook係佢邀請我先,我冇溝佢,佢求我成兩年,我先中計」

▲受害人喺記招分享被騙經歷,令人同情。(陳錦輝攝)

其實喺今年三月初,正義聯盟已經指控李偲嫣涉嫌虧空捐款,罷免埋佢黨主席一職,唔少人亦曾表明李偲嫣以個人名義向佢哋借錢唔還。所以話,無論遇上嘅人外表有幾「吸引」,有時都真係要帶眼識人,咪俾人騙財甚至騙色就唔好啦!

▲令人聯想佢早前出寫真集,會唔會都係為賺錢……

▲當年撐Lancôme,佢嘅外貌引起網民熱烈討論。

▲雖然被指控騙財,但李偲嫣未有回應,facebook繼續上傳飲食玩樂照片。

圖片來源:李偲嫣、陳錦輝、吳倬安

#李偲嫣#美貌與智慧#色誘騙財#傳奇人物#少女#TakeItE時#熱話

相關文章
爆料反擊色誘指控 李偲嫣:佢叫我俾性感相
全場起哄大叫「咀佢」 鄭錦滿激戰李偲嫣
殺入書展做才女? 李偲嫣「瞓身」賣情書
【請冷靜】犧牲色相救Lancôme 李偲嫣私密自拍大放送
李偲嫣金錢男人胡塗賑

推介文章
西關大少李家鼎 教你中式餐桌禮儀
5億買《壹週刊》玄機 黃浩寄語《壹》員工:不畏強權撐到底
尹光 三少爺的歌
做機防翻脹 苟芸慧明年嫁陸漢洋
【新加坡米芝蓮:一碟油雞 走出世界】
一人食 鹹蛋蒸肉餅
冒險時刻 C AllStar
星星美食旅客特別番外篇:東京遇上意大利(1)
我們的時光 Twins
狠飛太極Ricky 戴夢夢澳門攬佬
舌戰7女星談情說性 黃浩被阿嬌KO
一個人  湯寶如
按此閱讀臉書精彩內容

熱爆e+up


載入中…
x