【母親節的禮物】 最難忘的母親節 「$5雪糕」Calvin媽媽:永遠記得在西九龍賣雪糕

Sat May 13 2017 21:15:35 GMT+0800 (HKT)

撰文︰Take it e時

任職文員嘅Calvin每日放工都會去到西九龍中心,同媽媽一齊開檔賣雪糕。朝早返社企清潔工嘅媽媽,一放工就會去到西九龍中心嘅雪糕店開檔,等到夜晚7點幾囝囝到場,兩母子就會一直賣雪糕到9點幾10點。

日一份,夜一份,Calvin媽媽表示,就算賣得咁平,可能會蝕錢都唔緊要,因為見到客人食得開心就唔會攰。Calvin媽媽直言好支持囝囝開呢間店,亦覺得Calvin絕對係一個孝順乖仔,聽教聽話,Calvin媽媽仲分享平日囝囝得閒幫佢搽下藥膏、一齊飲下茶呢啲開心日子。

不過,母親節當晚,就係Calvin同媽媽最後一夜喺西九龍賣雪糕,但對於Calvin媽媽,呢一個夜晚都係好難忘,點解?因為全部人都一齊過母親節呀嘛!



#母親節#5蚊2球雪糕店#TakeItE時#熱話#影片

相關文章
心痛阿媽唔領情 阿女:難道心意比唔上貴價品?
喊住唱《媽媽I Love You》 肥媽:仔女打電話慰問一句已很足夠
激嬲阿媽最勁一次 阿仔:佢鬧完我入廁所喊
【母親節的禮物】 感激母親無私照顧 「$5雪糕」Calvin:想送多啲時間同媽媽一齊
【母親節系列】 帶媽媽High Tea

推介文章
最叻星二代 倫子譚曉風攬女示眾
活在當下 曹永廉
買靜安區5千萬豪宅 城城跟妻女移居上海
西關大少李家鼎 教你中式餐桌禮儀
5億買《壹週刊》玄機 黃浩寄語《壹》員工:不畏強權撐到底
尹光 三少爺的歌
做機防翻脹 苟芸慧明年嫁陸漢洋
【新加坡米芝蓮:一碟油雞 走出世界】
一人食 鹹蛋蒸肉餅
冒險時刻 C AllStar
星星美食旅客特別番外篇:東京遇上意大利(1)
我們的時光 Twins
按此閱讀臉書精彩內容

熱爆e+up


載入中…
x