深圳閨蜜遊路線 影相影個夠

Sat Jun 16 2018 15:49:40 GMT+0800 (香港標準時間)

潮興深圳週末CHILL一下,食的有喜茶海底撈,嘆的就可以去按摩做spa。如果要同閨蜜影相打卡呢?可能有人諗起TEAMLAB,之但係呢個展覽巳經結束喇,有乜好地方可以比一班閨蜜姐妹影下美照呢?今次就介紹一條可以讓閨蜜影足全日的路線!

一部即影即有,加埋靚靚花展,正呀!

laam_photography@IG

黃昏、逆光,打卡一流!

第一站:南山區小荷蘭

第一個要介紹的,是位於南山區荷蘭花卉小鎮。呢個打卡位可以話係勁少人知道。主題係歐式建築,仿照荷蘭的小鎮,打造一個花卉小鎮。荷蘭花卉小鎮當然是「花文化」,園內周圍都是賣花的鋪頭,鬱金香玫瑰劍蘭,乜花都有。

唔好掛住打卡,睇靚花都好緊要

重點是價錢十分實惠,好似一束滿天星,都只係賣十蚊人仔咋,誇張!建議閨蜜們可以先到小鎮買個花環,然後去草坪影相,靚到暈!提提大家,黃昏時份,太陽逆光,仲靚呀!打卡一流!

南山區荷蘭花卉小鎮
地址:中國廣東省深圳市南山區月亮灣大道3008號

交通
巴士201、223、B813可到南頭總站,出門往左走100米即可到達。

整間餐廳以黃色做主題

第二站:歡樂海岸的TONY FLOWER

做完女神影靚相,當然要去醫肚啦!不過有咩餐廳影相靚?推介位於歡樂海岸的TONY FLOWER!整間餐廳以黃色做主題,餐廳大門外亦有黃色房車比人無限打卡。餐廳二樓右面座位,仲有自然光可以扮下女神光!不過要注意,TONY FLOWER係唔可以用單反相機影相,大家記得用番手機打卡啦!

TONY FLOWER
地址:深圳市白石路東35號歡樂海岸曲水灣A-6C

自然光可以扮下女神光!

tonymyx@IG

aryingyinga@IG

第三站:LADY 7食甜品

閨蜜出遊,甜品當然唔少得。深圳到處都有甜品店,不過可以讓女仔影相的甜品店就少啦。就喺TONY FLOWER 隔離的LADY 7,就可以比閨蜜們任影唔嬲。LADY 7主打千層蛋糕,(係,擺明向LADY M致敬)價格屬於中位數,深圳來講唔算平,但環境就好滿足到一班女仔。LADY 7主打英式貴族風,閨蜜們可以著到參加皇家婚禮咁,影張靚相啦!

LADY 7
深圳市南山區 白石路東8號歡樂海岸曲水灣7棟


#美食旅客#旅遊#飲食#特輯#潮興深圳

相關文章
【海洋公園X麥兜 春田花花聖誕大餐】
【全城最】$800登上半島最新遊艇 富豪式維港遊
【買名牌古董袋,一定會有使用風險!】
醉佳Guide 聖誕不停好下場 嘆GIN-GLE BELL雞尾酒報佳音
秘魯暖男為愛來港 親民價推廣家鄉菜

推介文章
【買名牌古董袋,一定會有使用風險!】
百億富豪許世勳今出殯 新抱李嘉欣喊到鼻紅
【絕對係美魔女】着公仔T、短裙仔 53歲羅霖似三十幾
秘魯暖男為愛來港 親民價推廣家鄉菜
【仲有幾多單?】黃子恆三度撩35E迪子開房 無綫誓掟入雪櫃
【食女食出禍】內地女粉絲爆有四個月BB 黃子恆:一定會負責任
【到底有無生B?】 張栢芝蒲頭包上頸 胞弟張豪龍現身康樂園舉V
【最索星二代】Hilary同媽咪上山詩鈉行街 似姊妹多過母女
【小心女友扭耳仔】歌手曾若華嗒糖扭腰 林德信開門又擔遮
【70年代港姐季軍】美魔女關淑芬 妙法凍齡騷長腿
【前夫謝霆鋒封嘴】驚傳張栢芝 為65歲新加坡富豪誕慈姑椗
早前暴瘦嚇親網友 「E神」陳靜驚青拍新戲
按此閱讀臉書精彩內容

熱爆e+up


載入中…
x