潮流係一種態度  波鞋NMD文章熱爆網絡

Tue Apr 12 2016 14:20:42 GMT+0800 (中國標準時間)

撰文︰Take it e時

2016年最潮嘅鞋,你一定會諗到呢對Adidas NMD,無他嘅,好似陳奕迅、陳冠希、余文樂、劉德華都着,你就知道佢嘅魅力所在。中、港、台掀起秒殺搶購風潮,個個都想擁有一對。呢對鞋咁搶手,當正版斷貨之時,就係翻版幕起之日,一眾翻版空群出動,成功將NMD由潮鞋,變成一對連大媽,阿叔都會着嘅鞋,盡顯平民特色。有見及此,網上就出現咗呢篇文章,大講着NMD嘅人都存在一種態度......

▲波鞋NMD原文,吸引兩千多人分享。

呢篇文章係出自一個討論波鞋嘅FB專頁,文章第一句就以:「潮是一種態度...不分年齡,不分種族,更不應該分牌子!」之後就簡單咁講下NMD廣受各年齡層歡迎,着呢對NMD只需抱住一個想法,就係要型,你就可以瞬間獲得滿分。

▲喺內地,NMD已經變得平民化。

▲一對鞋一種態度,你睇阿婆笑得幾開心。

▲有冇諗過Nike同Adidas會合作呢?

唔單止咁,NMD仲發揮波鞋大同嘅精神,造成Nike X NMD,New Balance X NMD,呢類夢幻組合,試問有邊個牌子可以做得到?最後文章用一句:「只要你抱著虔誠的心想着NMD,它一定就不會讓你失望。」嚟完結,真係世事都被你看透了。

▲NMD廣受各年齡層歡迎。

▲潮流達人陳冠希、余文樂都一定着。

▲估唔到劉德華都係愛好者之一。

▲你細個對鞋仲喺唔喺度呢?

信唔信就得你自己先知,不過呢篇文章,會令人聯想起,細細個落街場踢波嗰陣,咪又係得一對「白飯魚」走天涯,見到啲波鞋靚嘅,咪會拎起支筆喺對白飯魚上面加三間或一個剔號,幾型呀!所以話型係取決於你嘅信心有幾大先啱。

圖片來源:球鞋遊樂園區 Sneaker Playground

#NMD#潮流#adidas#陳奕迅#陳冠希#余文樂#劉德華#Nike#NewBalance##TakeItE時#推介#熱話

相關文章
潮跟中、港、韓女星入手秋冬手袋
e衫評 薛凱琪反潮流 龔嘉欣唔簡單
容祖兒Twins都玩 外國定格挑戰潮流殺到香港
冒煙自燃險爆炸 精靈球充電器叉出火
剃淨一圈頭毛 汪星界最hit萌爆「獅子狗」

推介文章
《溏心3》搞笑!Bosco細31年做司棋姐細佬
網民同推做視帝 王浩信馬明你揀邊個
大人細路爭住玩室內賽車場
【日本賞楓新角度】 鳥取坐滑雪吊車睇秋色
3招健胸操
【撐小店】希望在明天
鄭丹瑞寸麥美恩:麥明詩十優,你久休!
【孖你做瑜伽】 中級雙人背部伸展
【孖你做瑜伽】 搵個partner幫你輕鬆拉筋
【跟住爸爸食燕窩】唔使一嚿水 燕窩食滿咀
最叻星二代 倫子譚曉風攬女示眾
活在當下 曹永廉
按此閱讀臉書精彩內容

熱爆e+up


載入中…
x