男友好心打包食淨飯餸 女友唔領情:Cheap爆、好失禮

Fri Jan 06 2017 10:00:07 GMT+0800 (中國標準時間)

撰文︰Take it e時

港女是怎樣練成的?

有人話係男友寵成,亦有人話係天生,唔知以下呢位你又覺得係前者定後者?是咁的,有位港女喺討論區圖文並茂,將男朋友嘅「惡行」放上網「公審」。咩惡行?咪就係將餐廳食剩嘅飯餸「打包」聽日再食囉。呢位港女仲話男友呢個行為「cheap到爆……真係好失禮」!之後又因男友覺得袋膠好靚唔捨得用,所以佢要就咁拎住個飯盒走,呢位港女咪嬲豬囉。

▲圖文並茂,鬧爆男友。

▲食剩打包,都好正常。

節儉本嚟係美德,但愛人唔領情,反指「cheap到爆」、「好失禮」,網民咪狠批呢位港女打橫嚟講,明明好事都變壞事,又話港女生有個絕世好男友,係在福中不知福,仲話港女「諸多不滿,不如放生佢,唔好害人」。

▲男友咁做都唔識趣?

當然都有部份網友撐港女,話其實男友都有問題,強逼女友做唔鍾意做嘅事,又指男友「唔識趣」。之後港女又拎男友「罪狀」出嚟,話平日「行街買化妝品、衫,都逼佢唔好買,又俾說話佢聽。」認為「其實咁真係好小家」。

▲女友開始數男友不是。

不過點講都好,大部份網友都認為,既然樓主覺得男友咁「衰」,倒不如真係放生佢吧啦。

圖片來源:香港討論區

#男友#女友#cheap#失禮#打包#食淨#飯餸#TakeItE時
相關文章
外國微胖男當道 男友要有啤酒肚定腹肌?
相戀8年修成正果 王賢誌與男友溫哥華結婚
男友太坦白 美棋嬲豬:佢話我唔靚
【識送一定送...】偷幫女友執行李 男友紀念日送驚喜之旅
點先會呷醋? 了解女生心酸滋味
推介文章
【密密食小隊】 足料爆餡大水餃 兩小時刺身火鍋放題
愛老婆會發達
【跟住爸爸去福島】下世要做豬
獨家 王菲霆鋒秘密愛巢曝光
殺出個未來 朱咪咪
唐詩詠痴心錯付 洪永城冧理財女神10年
用愛關懷流浪動物 以暫養為貓狗建立溫暖家庭
有愛就有幸福 四隻開心貓咪的故事
最新郵輪海上zip line 飛越汪洋
台北私家露天溫泉 浸獨家原湯
草苺聖誕麵包布甸
給遺棄動物一個家 令貓狗重拾愛由暫養開始
按此閱讀臉書精彩內容

熱爆e+up


載入中…