百大美女帥男榜出爐 太陽成全球第二型男

Wed Dec 28 2016 18:06:37 GMT+0800 (中國標準時間)

撰文︰Take it e時

最近,美國電影網站「TC Candler」就公布咗2016年全球百大美女同帥男排行榜,呢個全球性嘅選舉,到底香港有冇人入選呢?答案係有嘅,不過就只得一個人,嗰個就係Angelababy,以第83名打入排行榜!至於其他有邊啲型男美女入選呢,我哋即刻去睇下啦!

▲Angelababy以第83名打入排行榜。

喺美女榜入面,第一名由英國超模Jourdan Dunn奪得,至於亞洲女星方面,周子瑜首度打入10大,奪第8名。星爺女郎,內地女星林允就奪第14名。女神宋慧喬就奪第98名。

▲周子瑜首度打入10大,奪第8名。

▲被公認係美女嘅Emma Watson排13名。

▲《美人魚》女主角林允排14名。

▲今年hit爆嘅小丑女Margot Robbie排第50名。

▲宋慧喬就奪第98名。

喺帥男榜,第一名由《權力遊戲》男星米高赫斯文(Michiel Huisman)奪得,而第二名就由BIGBANG嘅太陽,力壓同隊成員T.O.P奪得,至於第三名就是「泰山」亞歷山大斯卡加德。其他都有唔少亞洲男星上榜,例如高以翔(第7名)、始源(第12名)、李敏鎬(第65名)、王力宏(第48名)、金城武(第93名)等。

▲BIGBANG嘅太陽,竟然拎到全球第二名!

▲相反隊友T.O.P,就唔夠佢咁靚仔,只拎到第16名。

▲ 型男高以翔拎咗第7名!

▲始源連續幾年都有入榜!今次第12名。

▲王力宏榜上有名,排第48名。

▲李敏鎬就排第65名。

▲男神金城武當然有入榜啦,不過就排第93名。

圖片:網上圖片

#百大#美女#帥男榜#出爐#太陽#全球#第二#型男#TakeItE時#熱話
相關文章
2015世界百大靚仔排行榜揭盅 「BIGBANG」成員T.O.P.膺亞洲男神
長澤正美搭上人夫主播
「妙麗」化身貝兒好靚女 野獸外型竟似牛魔王
哈囉喂廣告拍捉7年 羅蘭百變造型逐個捉
翻版「法拉」「蒙嘉慧」 港姐面試率先睇
推介文章
開心快活人
劉華墮馬盆骨重創 朱麗倩緊張爆喊
【密密食小隊】 足料爆餡大水餃 兩小時刺身火鍋放題
愛老婆會發達
【跟住爸爸去福島】下世要做豬