秋官開騷唱《女神》?

Thu Feb 23 2017 20:15:09 GMT+0800

撰文︰e+娛樂

秋官鄭少秋為慶祝入行50周年,將於五月舉行兩場《鄭少秋半世紀大時代世界巡迴演唱會》。在《大時代》飾演「丁蟹」的秋官,角色深入民心,之後每次有秋官出動,都引來「丁蟹」效應,不知今次秋官開騷,股市會升定跌呢?
秋官就看好後市,一面倒唱好,他說:「嗱!你哋以往都話,逢係我嘅演出,股票都會跌,但今次就唔同嘞,係升,但你哋記得嚟捧我場,先會升㗎喎,知道嗎?」
日前,秋官為演唱會拍攝宣傳海報,造型師為他安排了兩套西裝,襯上一副電視框太陽眼鏡,加上秋官應攝影師要求,在鏡頭前表現出調皮的一面,充滿活力,令秋官某些角度,頓時變了城城郭富城。
「影出來我後生過佢(指城城),但跳舞就跳唔到,冇佢咁勁,大家氹我開心話我似城城啫,等我多點精神影多點靚相,最緊要相片效果好睇、靚仔、有型、有現代感。」秋官搞笑說。
提到會否找囡囡欣宜做嘉賓,兩父女一齊唱大熱歌曲《女神》,秋官笑說:「哈哈!我點識唱《女神》呀,但我要同佢唱片公司溝通,因為欣宜有自己經理人。」



#秋官#鄭少秋#演唱會#大時代#丁蟹#e+娛樂#娛樂#影片

相關文章
現身馬場大派利是 郭富城化身「齊天大聖」  
70歲鄭少秋又跳又唱 拖完周慧敏讚欣宜係女神
相隔22年白晶晶再遇至尊寶 星爺憑歌寄意:世間始終你好
衛蘭明年一月紅館開騷 網民點歌:全部都想聽!
「大男孩」復出樂壇 鄧健泓:年尾演唱會你會嚟嗎?

推介文章
最叻星二代 倫子譚曉風攬女示眾
活在當下 曹永廉
買靜安區5千萬豪宅 城城跟妻女移居上海
西關大少李家鼎 教你中式餐桌禮儀
5億買《壹週刊》玄機 黃浩寄語《壹》員工:不畏強權撐到底
尹光 三少爺的歌
做機防翻脹 苟芸慧明年嫁陸漢洋
【新加坡米芝蓮:一碟油雞 走出世界】
一人食 鹹蛋蒸肉餅
冒險時刻 C AllStar
星星美食旅客特別番外篇:東京遇上意大利(1)
我們的時光 Twins
按此閱讀臉書精彩內容

熱爆e+up


載入中…
x