肥龍誠實試食報告 台灣大熱爆漿珍珠奶茶包​、​三色髒髒包​!

Mon Jan 21 2019 20:16:33 GMT+0800 (香港標準時間)

近幾年開到成行成市的珍珠奶茶店鋪,總有一間在你附近,相信大家都一定喝過珍珠奶茶啦!但又有沒有想過,珍珠奶茶加入麵包餡料到底會是怎樣味道呢?

台灣軟歐麵包及調飲品牌​Share le Pain​於本月正式登陸香港,由​即日​起,陸續進駐​銅鑼灣​、​元朗​及​旺角​三個核心地段,以職人手作出品為港人締造獨一無二的台風麵包及飲品體驗。

Share le Pain帶著​爆漿珍奶軟歐​、​三色髒髒包​、​等多款創意歐式軟包由台灣進軍香港。

招牌​爆漿珍奶軟歐,​用上​原葉現磨​的​頂級台茶18號紅玉茶粉​搭配​九日育成​的天然貴腐酵母麵糰​,入口鬆軟又帶茶香,餡料是以​人手拌煮​的​台灣純黑糖白玉珍珠​及​現打的紅玉紅茶吉士​,​每日限於中午12時出爐​,​限量200個​,​每人限購4個​!

而它的髒髒包系列甫於台灣推出, 即創下​每日熱銷千件​的驚人紀錄,連各大媒體及知名藝人都爭相搶購品嚐。

除了多款軟包系列,茶飲亦有其特色。香港限定 的​藍芝士奶蓋​系列調飲,以罕有的藍芝士製作奶蓋,令芝士味更加濃郁,配搭清茶是十分配合。香港人尤其愛品酒,他們推出了啃花痴草無酒精Mojito系列,以三款果味:鮮檸​、​士多啤梨​、​芒果 ,滲以​薄荷​和又Mojito獨特的砂糖​顆粒質感,製作成無酒精的果漾飲品。


銅鑼灣店
電話:2328 0178
地址:銅鑼灣世貿中心2樓207-208舖

元朗店(​即將開幕)
地址:元朗青山公路元朗段249-251號元朗廣場2樓235-236舖

九龍 - 旺角店(​即將開幕)
地址:旺角太子道西193號新世紀廣場MTR層m47-m48號舖


#美食旅客#爆漿珍奶軟歐#髒髒包#藍芝士奶蓋#啃花痴草無酒精Mojito系列#台灣#影片

相關文章
觀塘黑白紅皺皮腸粉 點樣配搭都咁正!
去中環搭上豪華列車 嘆杯冰涼日式Highball
Let's Party 全球首個Be a Convivialist開動以cocktails會友
最後2天! 免費朝聖YSL限定店 有得玩有得試新妝
豬年愛健康 加拿大西洋參應該點揀? 

推介文章
【蔡少芬郭可盈張可頤黎姿】四大花旦邊個最凍齡? 回憶那些年煲劇的日子
【自爆隨時嫁得】扁嘴打電話 泳兒搵唔到男友?
公司由創業板轉主板 黎姿:好掛住演戲 回顧愛美神經典作品
陳凱琳囝囝Rafael好可愛 鄭嘉穎:自己個BB最得意
【忽傳婚變】吳若希:唔妥老公好耐 老公Alex愁爆扯煙?
【靚衫X香水】名模陳嘉容:美麗係色香味俱全
【曾當街激咀剝裙】34歲戴夢夢拍拖變低調 情人節前夕出街唔帶Ricky
【超級筍盤】家族身家過百億 馬桂烽買新衫孖黃心美過情人節
豬年愛健康 加拿大西洋參應該點揀? 
【結婚18年】 呂良偉拖太太買新年禮物 好有熱戀Feel
【糖冬瓜食到厭?】跟莊端兒整賀年桔仔馬卡龍
周柏豪似大細路 老婆做跟得夫人陪整頭
按此閱讀臉書精彩內容

熱爆e+up


載入中…
x