【行李門事件】朱幼麟爆料:職員與梁特講電話講到喊!

Sun Apr 17 2016 19:15:48 GMT+0800 (HKT)

撰文︰時事組 攝影︰翁志偉

今日下午,約有逾2千人響應號召,到機場抗議特首梁振英涉濫權的行李事件,前港區人大代表、外號有飛天朱之稱的朱幼麟,今日亦參與靜坐。

朱今日爆料指,據聞事發時與梁特通電的航空公司職員「講到喊」,指當時航空公司有建議過,可代將梁頌昕的行李送到三藩市,但被拒絕,更指「史丹福大學離機場咁近都唔肯,唔係想用特權係咩?」他呼籲大家要追究到底,「有無人濫用特權,希望同大家一齊搵到濫用特權嘅源頭,同埋消滅呢個源頭」,強調要將特權從香港土地上消滅,又引用國歌指「不願意做奴隸嘅人民,依家起來嘅時間到嘞」。

朱又指,國泰向涉事的5至6名職員下命令不得向外公開事件,令職員面對巨大壓力:「不能容忍香港有特權,仲要有白色恐怖」。


#行李門#特事特辦#朱幼麟#梁頌昕#時事#即時

相關文章
【行李門事件】CY譴責《壹週刊》:唔應該去課室外邊滋擾頌昕!
【行李門事件】高達斌指職員決定拎行李:或者個職員係特首Fan屎呢!
【行李門事件】千名市民機場集會 大媽大叔又踩場
高院接納司法覆核特首細女行李事件
黃翠如教你做公關 「講嘢啱聽」四大要點

推介文章
西關大少李家鼎 教你中式餐桌禮儀
5億買《壹週刊》玄機 黃浩寄語《壹》員工:不畏強權撐到底
尹光 三少爺的歌
做機防翻脹 苟芸慧明年嫁陸漢洋
【新加坡米芝蓮:一碟油雞 走出世界】
一人食 鹹蛋蒸肉餅
冒險時刻 C AllStar
星星美食旅客特別番外篇:東京遇上意大利(1)
我們的時光 Twins
狠飛太極Ricky 戴夢夢澳門攬佬
舌戰7女星談情說性 黃浩被阿嬌KO
一個人  湯寶如
按此閱讀臉書精彩內容

熱爆e+up


載入中…
x