識宣傳一定係咁 《死侍》男主角寫繁體字冧台粉絲 

Wed Jan 20 2016 14:33:28 GMT+0800 (中國標準時間)

撰文:Take it e時

全球超級英雄電影大熱,搬上大銀幕嘅超級英雄愈嚟愈多。全新超級英雄電影《死侍》就會喺2月率先喺香港同台灣上映,但電影未上映,卻先叫台灣人興奮,事關飾演死侍嘅男主角Ryan Reynolds,送咗一份超級驚喜俾一眾台灣粉絲。

▲Ryan Reynolds真係用繁體中文,做足功課!

即將去台灣宣傳嘅Ryan Reynolds,凌晨時份喺Fb、Ig等等社交平台,同步貼上一張《死侍》嘅官方劇照,仲用繁體中文寫下:「Taiwan!!!!我是死侍,我要應徵閃靈主唱!」閃靈(ChthoniC),係一支台灣重金屬樂團,喺歐美地方甚為出名,絕對係國際知名樂隊之一,難怪荷里活影星Ryan Reynolds都會認識!而閃靈知道後,仲好盞鬼用hashtag回應:「只能錄取了。」

▲Ryan Reynolds自言鍾意台灣美食

Ryan Reynolds唔單只喺Fb、Ig宣傳,就連外國人最常用嘅Twitter上面都寫住:「1/21 - 雖然我是歪國人,但死侍精神不滅!我要挑戰台灣臭豆腐跟鴨血!」一視同仁之餘,又冇犯到一般外國藝人用簡體字嘅錯誤,做足功課,又咁尊重當地文化,就算係宣傳技倆,都無阻台灣粉絲入場支持佢嘅心。

▲死侍散發出反派英雄味道,貫徹整套既充滿血腥同暴力嘅電影。

即將喺美國、香港、台灣等地上映嘅《死侍》,係《變種特攻系列電影》的第8部作品,絕對係全球期待,不過大陸網民就真係唔好意思喇,事關中國廣電總局話套戲太黃太暴力太血腥,過唔到審核,而20th Century Fox基於刪走就會唔連戲原因,最終放棄呢個全球第二大市場。

想睇,就要等下「千x」、「bilibixxx」、「土x」喇,好似係。


#RyanReynolds#死侍#宣傳#台灣#繁體中文#Takeite時#即時

相關文章
新年檔期睇乜戲? 翻炒續集任你揀
買定爆谷! 2016必睇西片逐套捉
3字頭電話會唔會聽? 市民:聽下佢講咩都好
立會明天起禁特首候選人拉票
女神姿態出鏡 黃翠如五妹幫朱凱迪拍宣傳片

推介文章
當張繼聰係菩薩 Bob:抵佢溝到謝安琪
唐詩詠狠斬2年情 踢洪永城7宗罪
專屬情人 林文龍
撬林耀聲牆腳 方力申暗溝張沛樂
科技融入生活 體驗空間美學
同時溝兩港男 陳展鵬新女友雜食
楊明 把握時機
1O1O呈獻:星星美食旅客 -東京中華料理之最高
聯名買將軍澳樓 蕭正楠黃翠如同居試婚
1O1O呈獻:星星美食旅客 - 兩大貼地必吃餐廳
汪明荃 不言休
1O1O呈獻:星星美食旅客 -食日本好「西」
按此閱讀臉書精彩內容

熱爆e+up


載入中…
x