靠《律政》彈起 「Nick」何廣沛:一步步捱出嚟

Thu Oct 06 2016 16:03:13 GMT+0800 (中國標準時間)

撰文︰Take it e時

無綫劇集《律政強人》除咗有方中信、廖啟智等老戲骨之外,當中有一位小鮮肉亦非常搶鏡,就係做方中信嘅徒弟仔何廣沛(Matthew)。外樣討好嘅佢,吸引到好多姐姐嘅眼球,但唔講唔知,原來Matthew一度有機會成為MK POP「天堂鳥」成員,只係無綫唔建議,要佢專心拍劇,到底呢個選擇係好定壞呢?

▲做方中信嘅徒弟仔何廣沛,終於有自己嘅獨腳戲。

正所謂「一將功成萬骨枯」,行呢條演藝路就預咗要捱。入行日子短暫嘅Matthew一開始都係做跑龍套角色,直到拍《女人俱樂部》,做年青版吳啟華,開始有人留意,雖戲份唔多,不過都留下印象。之後到《樓奴》勞多樂一角再令人有印象。但同時對比「天堂鳥」已經開始北上掘金,自己仍然高不成低不就。

▲同視帝一齊做戲!

▲Matthew外型討好,吸引好多女粉絲。

不過Matthew就好睇得開,唔同領域發展當然亦有唔同成就,佢接受媒體訪問時講過:「所有嘢都係一步步捱出嚟。」又話:「我勝在後生,可以拍多幾組戲,做多點綜藝節目,現在我爆騷㗎,生活上不是太大問題。」就算只能收取最低工資,仲要斷鐘計,Matthew都冇咩怨言:「有嘢學又有錢收,仲想點呢?」依家正值係無綫青黃不接嘅年代,不妨睇下何廣沛可唔可以去填補呢個裂縫?

▲有份參與新劇《超時空男臣》。

▲希望何廣沛可以填補青黃不接嘅裂縫!

圖片來源:matthew_hokwongpui

#律政強人#何廣沛#Matthew#天堂鳥#一將功成萬骨枯#TakeItE時#即時#e分鐘#娛樂

相關文章
由𡃁仔彈起做男神 何廣沛極速上位之路
演親劇都死老婆 細數劉丹「喪妻」悲慘命運
疑似添食開續集? 《律政強人》結局留伏筆
好戲樣靚身材正 《律政強人》女神競選
傳新劇擔正男一 何廣沛:起碼要三五七年

推介文章
西關大少李家鼎 教你中式餐桌禮儀
5億買《壹週刊》玄機 黃浩寄語《壹》員工:不畏強權撐到底
尹光 三少爺的歌
做機防翻脹 苟芸慧明年嫁陸漢洋
【新加坡米芝蓮:一碟油雞 走出世界】
一人食 鹹蛋蒸肉餅
冒險時刻 C AllStar
星星美食旅客特別番外篇:東京遇上意大利(1)
我們的時光 Twins
狠飛太極Ricky 戴夢夢澳門攬佬
舌戰7女星談情說性 黃浩被阿嬌KO
一個人  湯寶如
按此閱讀臉書精彩內容

熱爆e+up


載入中…
x