黃金組合 林盛斌 謝英偉

Wed Jan 03 2018 18:54:01 GMT+0800

撰文︰e+娛樂

經常在電視上,看到肥頭得意,說話又快又搞笑的阿Bob(林盛斌),近年他在幕前的事業發展如沐春風,說起他這十年八載,不得不提J2台節目《兄弟幫》,他是從那裏起步。
從電台DJ走入電視台做主持,這條路並不容易,可幸是阿Bob遇上《兄弟幫》的監製Kent Gor(謝英偉)。「如果八年前我冇接佢嘅電話,我唔知我過去八年條路會點樣。」阿Bob說。
一個以低成本製作,只有三塊布景板加兩張梳化,由最初只做60集,一直加碼,經過這八年來的努力,《兄弟幫》已突破2000集,更成為J2台開台以來最長壽的節目。
阿Bob由第一代《兄弟幫》主持開始,他跟監製Kent Gor可說是黃金組合,即使阿Bob幾忙都好,一星期總會抽時間參與,他感恩說︰「呢個節目,帶給我嘅嘢好多。」



#Bob#林盛斌#謝英偉#娛樂#影片#推介

相關文章
女高官同許冠文阿Bob撞樣 「時裝車禍」Edison都救唔到
阿Bob獲邀做大使似結婚
精彩過《壹號皇庭》 Bobby大宇露肉上位 陳秀雯做哥哥情人
5大經典扮女人男藝人
麥美恩獻濕吻 阿Bob:我唔想㗎老婆

推介文章
布吉名牌度假村 最新瀑布泳池呃like
布吉最新森林resort 做個原始林中仙子
布吉做艇主 無人沙灘去野餐
去Taste of Hong Kong 有乜好食?
【上瞓下痾】畸形設計月租$4,800 網民:瞓M記好過
有傳無綫再拍《美女廚房》 回顧地獄廚神吳雨霏、G.E.M. 點騎呢
馬是如何運來的?
MUJI春季menu有咩食
浪漫到暈餐廳 同你日日都過情人節
街頭賣唱變網紅 羅凱鈴:其實好辛苦
同朋友開年食呢間!
「牛雜妹」李美琪教 新年暴食減肥4招
按此閱讀臉書精彩內容

熱爆e+up


載入中…
x