汪明荃 不言休

Thu Apr 20 2017 16:13:05 GMT+0800

撰文︰e+娛樂

在香港相信沒有人不認識汪明荃(Liza姐),她花了大半生的歲月,投入其演藝工作。今年8月正是Liza姐70歲生日,她將舉行《The Timeless Concert 2017》演唱會,慶祝生日之餘,亦是紀念自己入行50年。人生有多少個十年,何況Liza姐已有5個十年縱橫演藝界。
從演戲、唱歌、演粵劇,再踏上政治路,成為全國政協,Liza姐可說是圈中女中豪傑,周身刀張張利。
從不談入行50年感受的Liza姐,有一句格言,就是「向前看」,從不會向後望,她說︰「我仲郁緊嘛。」
Liza姐憑住她的毅力和堅持,工作了半世紀仍不言休,「香港人好支持我,幾十年來都未想過退休。」她還送上至理名言予後輩,「做人做事都要積極,唔好諗得咁負面,要自愛、自強,更要珍惜生命。」



#汪明荃#Liza#演藝工作#演唱會#生日#e+娛樂#娛樂#推介#影片

相關文章
70歲牛一收錫錫 阿姐High爆唱《熱咖啡》
選委有乜嘢講?佢哋又會選邊個?
帳戶停權上微博求助 汪明荃被寸:愛國唔好用Facebook
【霸氣】連阿姐都話車飛貴 汪明荃妙語連珠寸爆港鐵
汪阿姐貼舊相懷念 佢哋都做過亞視?

推介文章
視后5強大熱 你揀邊個?
教你親手造agnès b. 聖誕花環
水星天婦羅撞正芝士鍋
怒食鳥取 ¥5,000紅楚蟹全餐
轉季飲乜好? 中醫教沖秘製蜂蜜水 潤一潤
跟3位本地運動員Keep Fit:「唔使捱餓,仲可以大魚大肉
首次同媽咪施明拍戲 李泳豪:真係好舒服
【撐小店】甜蜜的報答
談談情 說說性 董敏莉
LEGO首創VR過山車 今日有得玩
狗年戀事驚人預測 王菲終嫁霆鋒 陳嘉倩BB竟然……
古天樂陳豪有勁敵 猜Fing講國語冇句聽得明
按此閱讀臉書精彩內容

熱爆e+up


載入中…
x