Dare to Slide?

Mon Nov 14 2016 14:05:41 GMT+0800 (HKT)

撰文︰美食旅客

2012倫敦奧運,重要地標倫敦奧運瞭望塔(ArcelorMittal Orbit),光是一年,就蝕了52萬英鎊。別忘記倫敦奧運主題之一,是可持續發展。於是,當局痛定思痛,為扭轉頹局決定在瞭望塔之中,打造一條全歐洲最高最長的瀡滑梯。

滑梯高76米、長178米,共有12個轉彎位,部分彎更特別使用透明玻璃,以便一邊瀡一邊睇風景。不過,呼,全程36秒左右完成,睇唔睇到,真係考眼力。如果想睇風景,還是在玩滑梯之前,上到瞭望塔頂層睇個夠先,然後先著上保護衣玩滑梯。


Arcelor Mittal Orbit Slider
地址:Queen Elizabeth Olympic Park, Stratford, London E20 2SS
營業時間:10am-6pm
網址:arcelormittalorbit.com
滑梯費用:$40,必須先購買瞭望塔入場券$120(成人)、$60(小童)


#firstinthelifetime#大愛csl#csl#turkishairlines#WidenYourWorld#travelstaytion#星星美食旅客#london#洪卓立#湯怡#美食旅客#旅遊#影片

相關文章
回家之前..
對你吃不完
買份禮物先
我在巴士看風景
Try to be a local

推介文章
【孖你做瑜伽】瑜伽幫你輕鬆減壓(下)
愛家的男人 黃浩然
放蛇試明星麵 麥包小儀慘敗 牛雜妹完勝
包無投訴 粉紅餐廳
彈弓吊索健身 蘇慧恩飛天收腰
【余此好味】富貴滋補 葱油涼拌蟲草花
【跟住爸爸食麻神】台灣過江龍麻神 開門七件事
祖藍大讚神秘女歌手 原來係杜麗莎大女
【跟住爸爸食麻神】黃浩教路食乜最好
皮膚又痕又乾 中醫教食無花果
燈影蓮藕 伴香煎北海道帶子皇
新咪神黃文意 VR健身練馬甲線
按此閱讀臉書精彩內容

熱爆e+up


載入中…
x