西班牙黑毛豬火腿 期間限定!

Wed Sep 26 2018 16:00:00 GMT+0800 (香港標準時間)

撰文︰美食旅客

平日食火腿大家可能不會太考究,但又有沒有想過火腿都可以很高級呢?
作為西班牙伊比利亞黑毛豬火腿麥專家的Bellota-Bellota,可是巴黎老佛爺百貨公司及三星米芝蓮餐廳的王牌火腿.Bellota-Bellota期間限定店於9月18日隆重登場,為期6個月,希望將西班牙人輕鬆歡樂的飲食氣氛宣揚至繁忙的香港都市。


期間限定店設有不同套餐選擇,及多款全新創意菜式,包括伊比利亞風乾火腿配意式燴飯或薯蓉、以伊比利亞黑毛豬為主打配料的三文治等等。此外,更聯同米芝蓮星級大廚鄭永琪先生合作,於期間限定店推出獨家設計fusion菜式 - 四川風味Bellota風乾火腿三文治,四川麻辣口味首次以冷盤口味呈現,有別於以往熱辣辣的四川麻辣鍋,可謂非常特別.


獨家發明的火山形瓷碟上菜,將會隨著火山口中心的蠟燭熱力將伊比利亞黑毛豬火腿加熱至最佳食用溫度,這樣,火腿的香濃味道就可以達至最佳!


「Bellota-Bellota® Tasting Experience」期間限定店
開設日期:9月18日開幕,為期6個月
地址:香港中環39-49結志街新中環大廈地下G號鋪
營業時間:11am – 8pm


#美食旅客#foodnews#火腿香呀香#影片

相關文章
本地玩:返工系列 坐辦公室椅鬥上進
醉街佳 : 酒吧萬聖派對 醉嚟搞乜鬼
型男打孖進駐半島高空 精緻美味加倍離地
余此好味 簡易粟米斑塊
煩睇字 柚子圍

推介文章
【好幸福啊】生7磅B仔即餵人奶 Coffee:太多奶,源源不盡
李連杰自爆拍戲險死 從高台下墮致大小便失禁
菊梓喬唔怕肥 周街飲奶茶食蛋撻
倫敦得奬日本餐廳 ZUMA大翻新好鬼Chill
唔剃鬚頭髮蓬 余德丞呢個look見過未?
【見胸先見人】鄧月平買C級nude bra 啱唔啱戴先?
【喊到這世界邊端】陳貝兒:我依家仲係單身
【着錯衫好大鑊】楊婉儀九月凸腩似大媽 十月瘦晒有腰線
【余此好味】泰惹味檸檬蝦
「郭靖」同發哥有得揮 黃日華拍古裝戲 男女老幼瘋狂集郵
【親民價食日本直送高級速食料理】
【被遺忘的港姐】身為維他奶創辦人後人 邵珮詩慳家食雞肉卷
按此閱讀臉書精彩內容

熱爆e+up


載入中…
x